25 окт. 2022 г., 06:56

Послание 

  Поэзия » Философская
719 4 9

Не падай,моля те!

Не падай на колене,

когато си благовестил

на слепите -щастливо изцеление,

на злите - мъдри добрини.

Ни слепия разбира що е слънце...

Ни злия - оценява доброта...

Но неусетно ще посееш зрънце -

надежда в техните сърца!

За нея трябва да се молиш!

Но не превит под нечий кръст.

А с много обич и достойнство

да надделееш низостта.

Борбата ти ще бъде дълга.

И в нея ти ще бъдеш сам.

Но пример - ще остане.Тръгвай!

И ще се срещнем...

след смъртта!

© Маргарита Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??