30 авг. 2023 г., 15:47

Последна Сряда 

  Поэзия » Свободный стих
135 0 0

Сряда ¤ последната от август... 🍀🍃🍂🍁

 

В тая сряда осъзнавам, че август утре ще си отиде, есента скоро ще пристигне.

 

В тая сряда много още е лятна температурата,

ама усеща се и на есента привкуса.

 

В тая сряда много топло е на слънце,

ама скоро в земята ще покълне есенното зрънце.

 

В тая сряда лятото ни помахва за довиждане,

но топлата есен ще излекува онова по него затъжване.

 

В тая сряда за отдих лятото присяда, 

в ръцете на есента ни оставя.

 

В тая сряда август ни нашепва, че есента ще ни прегърне силно, ще събуди чувство свидно.

 

В тая сряда есента отново предвещава ново начало пърстоцветно, съпътствано от небе звездно.

 

В тая сряда август готви се да предаде щафетата, а есента ще пристигне с каретата.

 

В тая сряда преходът е ежегоден - от септември нека всеки остане очарован!

© Симона Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??