6 окт. 2012 г., 01:02

Последният танц 

  Поэзия » Другая
538 0 3

Последният танц
                           ( на Любчо)

Танцуваш край мене...
Все сменяш партньорите в танца си, Смърт
и каниш от мойте другари!
И нощем, и денем,
на работа, в къщи, в почивка, на път-
когото където завариш.

И все изненадваш!
Кога ли ще хванеш и мен за ръка
и дръпнеш във танца си бесен?
С теб няма: Отказвам!
Но много те моля да бъде така,
без скачане-бързо и лесно.

И нежна да бъдеш!
С Живота, ти виждаш, сме все на тепих,
нали с теб ще бъдем на дансинг?
Душата ще тръгне
натам с лека стъпка в последния стих
и тихо очи ще угаснат.

А после...Кой знае?
Но честно ти казвам: Нехая дали
в катран или мед ще ме пратят!
И в Ада, и в Рая
все няма да имам излишни пари...
Но пак ще намеря Приятел!


© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??