“Ако се срещнем пак, ще се усмихнем.
Ако пък не – добре сме се простили.” Шекспир.
Сбогом мои познати и близки,
в този час се прощавам със вас.
Аз отивам в света, откъдето,
никой нè се е връщал при нас.
Какво ли ме очаква там –
ад или рай, това не знам.
По-вероятно да е ад –
щом няма връщане назад.
Не тъгувай за мене, любима!
Не тъгувайте, мили деца!
Има толкоз звезди по небето -
значи толкова много слънца!
На небето отдавна е мама.
Там ме чакат и брат, и баща.
А и колко мечти отлетяха,
а и толкова скъпи неща!
Какво ли ме очаква там –
ад или рай, това не знам.
Дано за всички да е рай,
и да е вечно месец май!
© Ангел Чортов Все права защищены
((( )))