Посвещение
На живота железният плуг,
когато мяра подир мяра
посява в нас, един в друг,
зрънцето на нашата вяра -
когато на нашата младост
цъфтят свободни цветята -
запази ти трайната радост,
от себе си да посадиш в душата
на тез, що в своята младост
сред тях си творил и живял,
що в кратките нощи със сладост
за по-добър живот си копнял!
© Димитьр Димитров Все права защищены