10 июн. 2019 г., 08:43  

Раждането на любовта 

  Поэзия » Любовная, Оды и поэмы
598 3 4

           (Ах, ти, любов)

 

Ах, ти, любов, ти, любов непозната,

ти сътворяваш живот на Земята!

Кой те поражда, че тъй си желана,

винаги в нова ефирна премяна!

 

Търси човекът, дано те намери,

че да отвори невидими двери,

и да навлезе във стаята, дето

тихо спотайваш се ти във сърцето!

 

В който дом влезеш - на Него, на Нея,

ти си за тях като приказна фея...

Вечно пораждаш красиви копнежи,

тръпнат пред тебе девойки, младежи!

 

Даже и хора на възраст почтена –

де са в хармония с цяла вселена,

ти ги подтикваш на тези години,

сън да сънуват с цъфтящи градини!

 

С Нея ли, с Него – вървиш по Земята,

търсиш, намираш, докосваш сърцата...

Обич до обич, очи до очите,

химна Божествен запяват душите!

 

Там от небето, над вас обозримо,

Бог ви изпраща любов невидимо.

После в амнезия идва забрава –

даваш и взимаш, туй що ти се дава.

 

Много са, Господи, Твоите дари,

пращаш ни мили, любими другари,

с тях любовта – да ни прави щастливи.

Вечно Те славим, додето сме живи!

 

22, 20 ч., 12 април 2012

 

("Повеите на любовта" – 2 книга)

 

 

© Иванъ Митовъ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Младене, Мариана, Красимира, Ангелче, Гавраил, Дочка, от сърце ви благодаря за посещението на моята страница! Благодаря за хубавите думи.
    Ведър и успешен слънчев ден на всички!
  • Превръщаш в поетично вълшебство всяко нежно и влюбено чувство.Поздравления!
  • Много романтично!
    Поздравление!
  • "винаги в нова ефирна премяна!" Така е при теб, Иване! Не свършват красивите думи, за да я възпееш.
Предложения
: ??:??