27 апр. 2011 г., 18:38

Прахът от хербария 

  Поэзия » Другая
528 0 0

Някак неусетно отмина твойта любов.

Подреди ме в хербария на женските образи

и се втурна в джунглата на лов

за нова тръпка, подклаждаща огъня.

Погълна те пламъкът и след сто луни

вулканът изхвърли те - стенещ,

не знаеш какво те боли,

не знаеш дали още живееш.

Късче по късче събираш деня,

но бяга последното утре.

Малко парче от една самота се отчупи

и надеждата блесна!

Може би там, във вчерашния ден,

една жена кълбото разплита?

- Ах, лабиринтът е труден за мен,

но защо да не опитам?

Нишка по нишка съдбата плетеш,

нишка след нишка разплиташ.

Вчера отмина, но в днешния ден

утрето остана навито.

Навързваш възлите на скъсания миг,

изплиташ зейнали рани,

с една сълза пристъпяш нечут

и избърсваш праха от хербария.

Какво е останало? Няколко крила

ти напомнят за нещо отминало,

а ти имаш нужда от топла женска ръка

и две очи – да останат завинаги!

© Слава Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??