6 мая 2011 г., 10:22

Празнична добавка 

  Поэзия » Юмористическая
885 0 15

“Аз съм Гошко хубавецът, вечният ерген...”

(стара градска песен)

Честит празник на всички „ Гергьовденци”, с пожелание за много усмивки!

 

Вместо празнична добавка,

в женския ни колектив,

назначиха нов колега –

момък снажен и красив!

 

Позасукахме полите,

боядисахме коси,

та дано ни той хареса,

имиджа ни да спаси!

 

Обнови се колективът,

с нови имидж и лице!

Гошето сред нас застана,

като млад вълк сред овце!

 

Ала нещо се закучи,

Гошо взе, че залиня –

изведнъж се умърлуши,

оглуша и онемя!

 

Не ни брои за колежки,

все намира ни махна,

по болежки и забежки

ни надмина до една!

 

Вечно охка, вечно пъшка,

много скоро, за беда,

от осанката му мъжка,

не остана и следа!

 

Но не щеш ли, срещна Ана –

млада, хубава мома,

стройна, весела, засмяна –

вакло агънце в гора!

 

Гошето перчем навири,

бързо кефът му дойде!

Хем си пее, хем си свири,

хем се смее от сърце!

 

Като Вълчо, будалата,

Гошо баби не яде,

не е раснал той в гората!

А\г\нешко му се яде!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??