24 дек. 2007 г., 11:02

Празнични дни 

  Поэзия » Философская
636 0 15

Празнични  дни  оцветени,

съкровени  за  теб  и  за  мен,

на  приливи  озарени  приличат,

заливат  ни  и  на  благодат  ни  обричат.

 

Празнични  дни  засияли,

чакат  само  нас  онемяли,

да  посрещнем  бъдното  време,

един  до  друг  на  тленното  стреме.

 

Празнични  дни  омагьосват

и  вярата  те  окриляват,

и  допълнително  я  насочват,

и  към  нас  я  приобщават.

 

И  звън  от  гласа  ти  дочувам,

и  разстоянието  ти  премина,

и  в  празника  ти  ме  създаде,

миг  след   миг  тази   година.

 

Празниците,  в  нас  те  живеят  -

душата  разтварям  до  дъно

и  добрината  навеки  откривам

и  заглъхва  прималял  гласът  ми.

 

Намерих  те  в  празнични  нощи,

открих  те  в  покоя  на  взора,

обожествих  те  като  икона,

единствено   наша... не,  моя.

 

© Силвия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??