4 сент. 2012 г., 18:57

Празник на чорбата 

  Поэзия » Юмористическая
568 0 6

Защо пък да си няма празник

дори народната чорбица?

То честванията ни – разни...

Притуриш лук, домат,  водица,

 

картоф и чушка, патладжан,

нарежеш малко мерудийка,

и ето ти в един казан

завира чудна шаренийка!

 

А пък чорбарят със черпака

усърдно бърка, да е вкусно.

Ех, как е лесно с тая бака

за всеки края да отпусне,

 

и да посръбне с малко хлебец

и с люта чушка за загрявка.

И да духа супата, че зер

езика си да не попари.

 

По-отпосле и на сит търбух

да му удари мощна дрямка –

и възтежко тяло, мозък, дух

да опне под дебела сянка.

 

Така приспано множеството

минува делници безделни.

Край нас търкаля се животът –

пропукана и празна делва.

 

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??