30 мая 2007 г., 22:01

ПРАЗНИК НА ГРАДА 

  Поэзия
2039 0 5
                              ПРАЗНИК  НА  ГРАДА
           
               МУЗИКА НАВРЕД  В ГРАДА НИ ЗВУЧИ,
               СКРИВАТ  СЕ  ЛЕКО  СЛЪНЦЕВИ  ЛЪЧИ.
               А НА  ПЛОЩАДА  ШУМЕН  ,  ОЖИВЕН,
               МАЛКИЯ НИ ГРАД  ПРАЗНУВА СВОЯ  ДЕН.

              НА  ЕСТРАДАТА НИ С ТАНЦИ, ПЕСНИ
              ТАНЦУВАТ  ИСПАНКИ  ,АХ , ЧУДЕСНИ!
              НАДИГРАВАТ   СЕ   ТАКА  ЮНАШКИ,
              ТАНЦЬОРИТЕ  ОМАЙНИ, СЕВЕРНЯШКИ.

               ТЪПАНА  ОТМЕРВА ПАК ТОЧЕН  РИТЪМ,
               С  ХОРАТА  ЧУДНИ   И АЗ  ЧАК  ПОЛИТАМ.
                В  МАЙСКАТА  ВЕЧЕР,  ТОПЛА  И ТИХА
                МАЙКИ   С   ДЕЦАТА   СЕ    ПОДРЕДИХА .
   
                И  МЛАДЕЖИ ,  БАБИ ,  КОЛЕЖКИ  ДАЖЕ...,
                НА  СЦЕНАТА - КОЙ ЛИ ЩЕ СЕ ПОКАЖЕ ?!
                РЪЦЕ    ВИСОКО    С    КАСТИНЕЛИ,
                ЛЮШКАТ  СЕ ПОЛИ  И БЕЛИ  ДАНТЕЛИ...

                В  МРАКА  МЪНИЧКО  ВНУЧЕ  СЪЗРЯХ,
                ЛЕКИЧКО  ЗАД  НЕГО , БАБА МУ ПОЗНАХ .
                ЕХ  ,  ВНУЧЕНЦЕ ,  МАЛКО ,  ТРОПЛИВО ,
                С  БЯЛО КОСТЮМЧЕ, ТРОПКАШ ЩАСТЛИВО .

                СПОМЕНИ  ЗАВРЪЩАТ   СЕ  ОМАЙНИ ,
                И  РУСАЛСКА  НЕДЕЛЯ   НИ ПРЕГРЪЩА.
               ЕХ, ПРЕКРАСНА  СИ  ВЕЧЕР  ЩАСТЛИВА ,
               ОТ  СЪРЦАТА  ЧИСТИ , РАДОСТ  ПРЕЛИВА !

            / Всяка  година след празника  Св . Дух  , започва Русалската седмица.
              Моя  роден  град  ПОПОВО , датиращ от 1573 год . празнува прочутия
              -     Русалски   панаир . /

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??