19 окт. 2011 г., 21:50

Празният стол 

  Поэзия » Белые стихи
793 0 9

 

 

 

 

                                          ПРАЗНИЯТ  СТОЛ

 

                               Обичам празния стол срещу мен.

                               Там очаквам голямата обич - забравена.

                               Или пак изгрева, влюбен в деня.

                               Нощта, с тайния шепот на вятъра.

                                На празния стол ще поканя успеха си.

                                А мама ще сипе кафето - горчивото.

                                Ще жарят очите, които запомних.

                                Ще плаче онази печал, която ни

                                прави  приятели с времето.

                               Старица с усмивка ще чака -

                               какво ще сервира забравата.

                              Детето ще моли за милост пораслите.

                               Утеха ще търси прелъстената истина.

                               Но често минават едни минувачи,

                               които търгуват весело с нищото.

                               - Зает е празният стол срещу мен.

                                Празния стол резервира Надеждата.

                                                              Wali (Виолета Томова)

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??