(публикува се с любезното съгласие на Черен Джак 12)
За себе си ли днеска ще гласуваш
или за някой простосмъртен шут?
Сега ти иде просто да изпсуваш -
на луд те прави някой хитър луд.
По твоя гръб изкачва се нагоре
чевръсто долнопробен селяндур.
На лакти драпа, капе му сопола,
необразован, див, с халдейски ур.
И пъргаво до министерски стол достига,
с фалшива диплома, закупена с пари.
А ти ще блъскаш къртовски, поискал
чрез ипотека кредита да погасиш.
Три висши, книги хиляди, награди -
дали ще ти достигнат те за хляб?
Амбициите гърлото не хранят.
Мечтите не те правят по-богат.
Застанали на банки в парламента
с кореми-топки, с лоени очи,
окачват ти въже по регламента
избраници от село Черепиш.
Във църква влизаш, за да се помолиш,
ръка целуваш на охранен поп.
Но няма бог, вместо прасе те коли
невежа сган със лидер идиот.
© Младен Мисана Все права защищены
Желая ти хубав неделен ден и вдъхновена нова седмица!