15 окт. 2024 г., 07:31

Пред Вечната врата 

  Поэзия » Философская, Другая
59 0 2

Аз умирам и светло се раждам –

разнолика, нестройна душа.

  Димчо Дебелянов „Черна песен“

 

Да млъкна иска тишината,

гълчавата – да вдигам шум.

Застинала съм между двата

си полюса – сърце и ум.

И уж живея, а сънувам,

наужким сякаш съществувам

на Нищото пред злия праг –

в спасяващ зрак, в убийствен мрак.

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??