18 дек. 2021 г., 08:02

Преди да дойде Коледа 

  Поэзия » Другая
407 1 4

И лятото след пролетта си тръгна неусетно.

Сега и есенният листопад е в своя край.

Земята скоро цяла с бял халат ще се наметне,

попила аромат на мед, канела и на чай.

 

На прага ни декември също тихо ще почука.

Погача ще замесим сетне – с дрян и със парá.

А бъдникът в огнището загадъчно ще пука.

Наричана за здраве ще е първата искра.

 

А аз ще се обърна и назад ще се огледам:

на гладния от хляба си отчупих му комат;

сирачето дарих със топлина за дни студени

та празничният ден да стане светъл и богат.

 

След туй трапеза обредна за всички ни ще сложа

(без скъпи нови вещи, разточителство, разкош) –

застлана със любов. И знам, че в късни доби може

за нас да сбъдне чудото си Коледната нощ.

 

 

25.11.2015 г.

© Анахид Чальовска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??