27 февр. 2012 г., 18:14

Преди да заспиш 

  Поэзия » Любовная
1173 0 5

Макар, че времето ни раздели,
захвърли те далеч от мен,
Всяка сутрин точно в шест
когато 
зимата е още нощ,
а лятото 
усмихнат ден,
от малък диск нежно звучи
глас, до болка познат и любим,
но не мелодия с любовни искри
или
тихичка, приспивна песен.

Твоя
глас плахо ми шепти:
-Ставай мила...в
реме е
Трябва да се живее… 
                                 ...Не е лесно...

Настъпват празнични дни ,
със светещи Коледни звезди
.
Сега е и най-дългата нощ,
в камината догарят искри,
а вън земята с
няг е покрил.
Заспивам с красива мечта…
Да стане чудо и рано сутринта
дори
и да е още шест,
да ми докоснеш косите с ръце
и
от диска познатия глас

нежно и тихо да ми промълви:
-
Не ставай мила...празник е… 
                       Обичам те!..    
                                        ...
Поспи…!

© Пепа Деличева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??