31 июл. 2009 г., 13:46

Преди да заспиш 

  Поэзия
732 0 16

 

 

 

Преди да заспиш...

Ще те заведа 
на най-високия връх
да ти покажа как се учат 
да летят ветровете.
Ще поскачаме боси по облаците
и ще наберем букет 
от неродените дъждове.
После ще поседим, без да говорим.
Ще разбъркаме няколко цвята
и ще отпием от млечния залез.
По устните ти ще полепне
топлина с щипка тъга.
Но аз ще отпия с устни сълзите 
и дъхът ти ще е канелен.
Ще се спуснем от клоните
на шепнещите дървета -
като паяци, плетейки 
следващия си сън.
В капан от спомени ще затворим
този миг. Заедно с другите.
И ще му лепнем етикет 
"Само за зимата".

Преди да заспиш... 
Ще те целуна. С любов.

 

 

 

 

 

 

 

© Ол Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??