5 мар. 2015 г., 22:12

Предишно и следващо /безглаголно/ 

  Поэзия » Философская
778 0 6

Предишно и следващо

/безглаголно/

 

ехото на калдъръмените стъпки,

спомените шарени кат кръпки,

джавкане на ловни хрътки

и вино във бокалите на глътки.

 

Мокрите ланити от древен дъжд,

черните стърнища в ланска ръж,

ту тяло на момиче, ту на мъж,

и меч средновековен изведнъж,

 

плитката на смугла индианка,

мирисът на сол в гаванка,

достолепна рицарска осанка,

мамещата гола куртизанка

 

танцът на дервиши в транс -

стар живот във елегантен реверанс,

бъдещи животи във аванс -

без пауза и толеранс.

 

Р.Първанова

© Ренета Първанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??