Предпролет...
Днес в 07.14 часа дойде астрономическата
пролет...
На пролет Вятърът ухае,
но още скрита Пролетта
зад хоризонтите, нехае,
че мръзнат ранните цветя...
О, и врабеца сив горкия
от Вятъра трепери цял
и търси завет да се скрие-
в самата зима оцелял!..
Разправят, че едно семейство
на щъркели си е дошло,
но подранило не бездейства,
а стяга старото гнездо.
Ошмулени от листопада,
обезверени от снега,
в дърветата напира млада
от корените им мъзга...
Белеят само върховете
в приоблачните висини,
но те ще пазят снеговете
и в летните горещини...
... За нещо Вятърът намръщен
е с хладен дъх на послеслов,
а аз, във старата си къща,
очаквам пролетна Любов...
20.03.2012. д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены