21.03.2012 г., 6:25 ч.

Предпролет... 

  Поезия » Философска
400 0 2

Предпролет...

         Днес в 07.14 часа дойде астрономическата

         пролет...

 

На пролет Вятърът ухае,

но още скрита Пролетта

зад хоризонтите, нехае,

че мръзнат ранните цветя...

 

О, и врабеца сив горкия

от Вятъра трепери цял

и търси завет да се скрие-

в самата зима оцелял!..

 

Разправят, че едно семейство

на щъркели си е дошло,

но подранило не бездейства,

а стяга старото гнездо.

 

Ошмулени от листопада,

обезверени от снега,

в дърветата напира млада

от корените им мъзга...

 

Белеят само върховете

в приоблачните висини,

но те ще пазят снеговете

и в летните горещини...

 

... За нещо Вятърът намръщен

е с хладен дъх на послеслов,

а аз, във старата си къща,

очаквам пролетна Любов...

 

20.03.2012.   д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??