26 нояб. 2021 г., 15:14

Представяш ли си ако 

  Поэзия
375 0 1

как ли щеше да бъде с нас
преди 20 години
ако беше дошъл
ако бе само минал
покрай мойте пътечки
там където с усилия
правят джогинг надеждите
устремено тренирайки

а пък ти се разхождаше
по момчешки небрежно
периферно поглеждайки
към жени дето срещаш
и  които навярно
би могъл
да обичаш

как ли щеше да бъде
и кое е различното
днес
и кое е типичното
за едни превалили живота бегачи
ожаднели и потни
през тълпата случайности

може би -
три деца
и съвместно стареене
предстои ни да видим
затова - дай да спреме

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??