Прегръдката на живота
Близнаците се родиха в шестия месец . Лекарите не вярваха да оцелеят. Момченцето наддаваше килограми. Ала момиченцето - трудно поемаше храна и отпадна. Акушерката разбра, че края наближава и реши да се сбогуват. Постави ги в един кувьоз. Тогава момченцето прегърна с ръчичка сестра си. Изведнъж тя започна борба за оцеляване.
Лекарите нарекоха феномена “Прегръдката на живота”.
След два месеца изписаха близнаците здрави.
* * *
на люлката –
слънцето в очите
на дъщеря ми
© Светлан Тонев Все права защищены