15.06.2018 г., 20:03 ч.

Прегръдката на живота ( хайбун) 

  Поезия » Източни форми
1068 6 2

                                                                 Прегръдката на живота
                                                                              
       Близнаците се родиха  в шестия месец . Лекарите не вярваха да оцелеят.  Момченцето наддаваше килограми. Ала момиченцето -  трудно поемаше храна и   отпадна. Акушерката разбра, че края наближава и реши да се сбогуват. Постави ги в един кувьоз. Тогава  момченцето прегърна с ръчичка сестра си. Изведнъж тя започна борба за оцеляване.
Лекарите нарекоха феномена “Прегръдката на живота”.  
    След два месеца изписаха близнаците здрави.


        *         *         *   


на люлката –  
слънцето в очите
на дъщеря ми
 
 
 

 

© Светлан Тонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??