3 февр. 2016 г., 07:53

Прегръщам ангел 

  Поэзия » Другая
414 0 0

Прегръщам ангел.

Топла недомлъвка.

Разперени крила докоснали челото.

Два стиха бледност.

После векове греховна преизподня.

Предишните странствувания помниш ли?

Невръстни бяхме. Огненоподобни. Ти ангел.

Бял, като саван от снежни преспи и безплътни думи.

Безпътните прераждания помня. С теб.

Хилядолистни бездни в романтични дрипи.

Болящи от доверие ръце.

Свирепи бури разсъблекли ветровете, сред топъл повей в цъфнали треви.

И утринно красива вечер,

докосната от чувствени лъчи.

Простор, в контур от натежали мисли и няколко съзвездия абсурдни.

И мисли светли, мои мисли, пустинно натежали от печел.

 

© Анна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??