Прегръщам ангел.
Топла недомлъвка.
Разперени крила докоснали челото.
Два стиха бледност.
После векове греховна преизподня.
Предишните странствувания помниш ли?
Невръстни бяхме. Огненоподобни. Ти ангел.
Бял, като саван от снежни преспи и безплътни думи.
Безпътните прераждания помня. С теб.
Хилядолистни бездни в романтични дрипи.
Болящи от доверие ръце.
Свирепи бури разсъблекли ветровете, сред топъл повей в цъфнали треви.
И утринно красива вечер,
докосната от чувствени лъчи.
Простор, в контур от натежали мисли и няколко съзвездия абсурдни.
И мисли светли, мои мисли, пустинно натежали от печел.
© Анна Димитрова Todos los derechos reservados