1 июн. 2011 г., 23:33

"Преходни" явления 

  Поэзия » Философская
434 0 2

           "ПРЕХОДНИ" ЯВЛЕНИЯ.

 

Висят по новите фасади

          на магазини,  халета и сгради

                     и на луксозните хотели,

                             досадните подканящи

                                                         табели...

И няма мира нито за момент

                  от надписи като "FOR SALE"

                                       или "FOR RENT"...

По Градежите, издигнати

                 от родни "АЛ КАПОНЧИТА"

                                с ограбени народни

                                              милиончета...

Така, като зловеща зимна хала,

        блокираха на Нацията Капитала...

Управниците вдигат рамене

                              и никой не се дразни,

че всичките хотели, сгради и дворци

                                            стоят празни...

И странна мисъл

                          във главата ми зашава.

Кой влага пари

        да произвежда стока,

              която на пазар не се продава?

Забравиха ли "умните глави",

        че парите, ако пари не раждат,

               много скоро се самоизяждат?

А лудналите за немъчени парици

                                "АЛ КАПОНЧЕТА"

като напълнени със газ балончета,

            от "самочувствие " надути,

                             гръмват с обявените

                                                 банкрути...

На останалите с куфарчета

                          "MADE IN LUKANOV",

обаче не им пука,

           че някой ден и те ще цъфнат

                                            на боклука...

 

Надявам се разбирате, нали?

                    Накрая контрата остава

                                          у пчелиците...

С медеца търтеите се подслаждат,

                   а за тях остават

                                        само триците...

А кошерът с бръмчене

                               главата ми надува...

Със ТРИЦИ АПАРТАМЕНТ

                                   НЕ СЕ КУПУВА...

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??