6 июл. 2016 г., 07:55

Прекършиш ли... 

  Поэзия
1039 4 23

 

... онази тишина

която нощем

броди по перваза

сънят невидим

спрял се над града

и всички стъпки

сгушени на прага...

 

разтеклите се

в струните следи

накацали по жиците

в диези

в очите ми

в очите ти

по теб

разкъсани

от хиляди брътвежи...

 

и някакви акорди в полутон

от свили се в бемоли дисонанси...

безмълвие в безмълвие и път

завинаги напуснал същността си...

 

прекършиш ли я

... идва есента -

 

животът свършва толкова внезапно...

 

сънят невидим

спира над града

и сгушва се

до моето пиано...

 

... а знам че ще посвирим някой ден...

 

 

© Бехрин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??