1 апр. 2007 г., 23:26

Пременена 

  Поэзия
559 0 5
С нарциси, синчец и маргарити,
с иглика, теменужки и лалета –
с премяна чудна се накити,
пристъпи с свилена усмивка
и песен, да разбуди пак света
тази фея – вълшебница, пролетта!

Докосна дряна, клена и върбите,
черешите, напъпилите сливи.
Липи и кестени, и габъри –
разсъни ги и есенната шума
загърна, стъпка под клонака
и ручеите силни зазвънтяха...
А там, по угарите, в тръпнещите ниви
весело подсвирна кос, отрано
дъжд от капчуците зачака,
засвири, подранил, припряно...

На Master of  Philology
Паркър Боулс,
която е именница днес
и на всички с имена на цветя!!

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??