28 апр. 2006 г., 08:41

Преминава тя 

  Поэзия
518 0 2

Преминава тя

Огън гори вътре в мен.
Насладете се на топлината.
Запелете частица от мен:
следвайте светлината

Има нещо в мен, недокоснато.
През нощта то се връща:
разровете се, намерете го...
Намерете ме.

Има сила, която е тук при вас:
намерете себе си за нея.
Няма кой да ви спре,
ако сте себе си, чрез нея.

И тогава тя ще се промени за вас.
И живота е във вас,
и тя е част от вас.

Пламък блести в очите ми:
вземете си - той е за вас.
През ноща ме боли...
Как се разпъвам на кръст.

Преминава това, когато спя -
лекувам се чрез самотата.
Краят на мойта вина
преминава първо през душата.

И тогава тя ще се промени за вас.
И живота е във вас,
и тя е част от вас.
Преминава всичко, що е загубено.
Преминава през вас любовта.
И живота е във вас,
и тя е част от вас:
докоснете я с ръка...
Само сега...
преминава тя.

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, преминава, нека всички успеем да я хванем и задържим!
  • Малко ми е мъгливо посланието.Коя е тя?Кое е това нещо в теб?
    Иначе има силен изказ!
Предложения
: ??:??