11 июн. 2008 г., 09:44

препечено до златисто 

  Поэзия » Белые стихи
595 0 8

направи му кекс Даян

избий пухкаво белтъците

с две капки лимон

от ъгълчето на облака

добави жълтъците един по един

докато се разтворят напълно

докато добият онзи цвят жълто

от ириса на зениците ти

не забравяй точното количество захар

две въздишки и половина

не повече - ще загорчи

на тънка струйка пусни разтопеното

от топлината масло да се слее със сместа

с мириса на нощни целувки

лъжица по лъжица прибави

брашното да спои съставките нежност

сгъстена до нямане

набухвателя да не забравиш

усмивка обрана от събудено слънце

супена лъжица ром

двайсетина стафиди за разкош

и си готова

метни го във фурната загрята на 180 градуса

разпусни косите си

запали цигара и седни до прозореца

нарисувай устните си в розово

забрави кога за последно ти каза обичам те

дали вали или не вали

днес просто е събота

кекса ще се получи

и редовете на деня ще се подредят

от самосебеси

ах колко вкусно мирише

© Зорница Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??