18 мая 2007 г., 08:39

ПРЕРОДЕНА 

  Поэзия
801 0 19


Нямам нужда да бъда разбирана
(самотата дали е разбрана?).
Без съюзници, в битка тренирана,
сред безброй кандидати избрана.


Нямам нужда да бъда обичана,
щом да давам любов съм родена.
Героиня, измислено-приказна
,
и
стината, във грях споделена.
 
Нямам нужда да бъда възпявана
(грешниците възпети ли биват?).
И не бива да съм укорявана -
мен подобните в пъкъл отиват.


Нямам нужда да съм съжалявана,
щом застана пред оня с
 тефтера.
По заслугите свои оценявана,
с помощта му аз Ад ще намеря.


Непреминала райските граници,
ще се върна, щом Бог нареди.
Във тефтера на моите страници
Той записа: ”Да се прероди!”.

 


18.05.2007 г.

Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??