3 апр. 2006 г., 16:38

Пресметливата съпруга (преработено) 

  Поэзия
833 0 2

"Искам торта"- Делко тича-
щото много я обича.
"Много ме болят краката...
направи една салата!"
 
Делко слуша като роб-
"верен й е"- и до гроб
с нея ще дели съдбата,
с нея-"първата" и "злата"

Тя го вика- той я следва
и със нея събеседва-
колко трябват им пари,
но ги нямали, уви.

Трябва да превие гръб
да не се ослушва в скръб
ми да почва още нещо
за пари- пари горещи...

Много я болят краката-
тя- "единствената", "злата"
Заслужава ли това
тази хубава жена?

Тя,горкичката,си мисли-
"Делко верен е и слуша".
Вечер някой път е кисела,
но той все пак си я гушка.

Боже- представи си само-
легнала му е на рамо
шепне нежно в тишината,
а къде й е ръката...

Кво да прави- не издържа,
работата черна свършва.
Тя- доволна пак остана
неин Делко- "вечно двама".

"Ох, така ми се прииска
Делко ми е под ръчичка
той е тука- толкоз близко-
с мен е и не съм самичка"

"Много ме болят краката-
Боже- как ли да ги вдигна?
Да, но тръпката позната
без да сетя как ще мигна?"

Кво ли ще помисли "милата"
ако вземе та откаже:
"Някоя изпи му силата-
нещо прави се на важен"

Ще се притесни жената,
че ще си загуби мястото
Иначе си е сърцата
и не може тя на тясно

Трябва й обемна къща
трябват й пари големи
Хи-и- какво ще стане всъщност
някой Делко да й вземе...

Ле-ле- трябва да се стегне-
и със него пак да легне...
Нежен трепет да възбуди-
болна, но ще се потруди...

Че без него да остане-
ще ли друг сега да хване-
тъй имотен, толкоз нежен,
тъй наивен, млад и свеж...

Ще го стисне тя с краката-
нищо че болят я двата.
Ще застене, ще запъшка-
иначе е без издръжка.

Тя си знае интереса
още и от младини...
Знае кой да си хареса-
късметлийски съдбини!

Може и да е дебела,
може грозна и саката-
нали мъж добър е взела,
все ще я търпи и всякак!

Е- пък нещо ако кръшне-
ще прости- да не е тъпа
тя вратата да затръшне.
Тя е лигава и "скъпа".

Стягай воля, сила мъжка-
да я изтърпиш докрай.
Щом си женен ти за въшка
ще те гъделичка, знай.

 

© Ясита Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Готино е!
  • Благодаря! Само че никакъв труд не хвърлих- само си излях мъката...То пък стана смешно. Бях го пратила в разделени куплети от по 4 стиха, но при копирането явно се е сляло. Още веднъж благодаря за труда да го прочетете(то беше по-дълго-съкратих го със 7 куплета) и хубавите коментари
Предложения
: ??:??