Разхвърляни са всякакви зеленчуци
в панаир от цветовете на нечия леха;
криволичи гъста следа от руса козина -
блести заедно с тежка, огъната лопата.
Има малка дупка под сплетената тел,
чиято пръст е примесена с прясна кръв;
на оградата, кройката на земята.
Обляно в сок, е окачено младо куче.
© Божко Все права защищены