29 июн. 2007 г., 00:24

Престъпник за любов (По дънки и с тънко яке) 

  Поэзия
712 0 9
Металът се впива в младите ръце,
недорасли за провинения.
По дънки и с тънко яке
ще чака своя страж среднощен.

Още зелен, съвсем млад,
а вече изцапан и опетнен.
Независим по своему,
духовно свободен ще
крачи с ръце в джобове още.

Гледа към всеки недоверчиво.
Чуди се какво във себе си да скрие.
Откровение или изповед,
ням или сляп,
сега беше студено,
прегръщаше мрак.

И бяла въздишка поставя преграда
на тесните решетки на затвора мрачен,
беше подслонил престъпник,
макар и мъничко сираче...

Натрапчиво-реален ще е краят,
тежък, справедлив ще е законът
              (дори суров)
И неговата сила всички трябва да узнаят,
нищо, че е грях за любов...

© Милица Игнатова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??