24 янв. 2023 г., 09:59

Престъпността 

  Поэзия » Гражданская
275 0 0

Престъпниците са на мода,

те пример на мнозина дават,

те гледат първо своята изгода,

държавата често побеждават.

 

Дрога, корупция и далавери

съсипаха бедната ни страна.

Алчни, нагли, хитри, лицемери -

после защо нямало човещина!

 

Престъпността тук е пътят лесен,

затуй доскоро нямаше държава,

по-трудното днес е да си честен,

трудно е на греха да се устоява!

 

Но когато истински не се изгражда -

в един момент всичко ще се руши!

Разбираема е за парите тази жажда,

но с нея всичко тук ще се опустоши!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??