28 сент. 2012 г., 14:15

При звездите 

  Поэзия » Другая
474 0 2

 

При звездите

 

И този ден отмина, пак духът ми

в нощта ще тръгне спътници да дири.

Луна, нали ще ми покажеш пътя?

В косите само вятърът ше свири.

 

Ще прелетя над сънните полета

да кажа "Лека нощ!" на всички хора,

а ти ще спуснеш стълба и ще светиш,

за да изтичам при звездите горе.

 

Луна любима, даже да съм смешна

със вечното си лутане в безкрая,

тежи ми самотата нечовешки

и искам звездни тайни да узная.

© Юлия Барашка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??