9 авг. 2023 г., 10:21

Приемете. Каквато – такава 

  Поэзия
163 6 8

И ще пиша за трелите – птичите,
и за злачните, китни дъбрави.
Шепа хора сте, но ме обичате
та злината душа да забрави.

 

И ще пиша за синците – сините,
на небето. Добра ще съм вече.
Като пух от глухарче, годините,
отлетяха от мен надалече.

 

И ще пиша. Роса – маргаритена,
да измия очи, да прогледна.
И ръка на приятел без питане
да ми бъде опора последна.

 

И ще пиша, ще пиша без спиране.
Приемете. Каквато – такава.
Като вятър духът ми немирен е,
обичта несебично раздава.

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??