5 нояб. 2020 г., 08:51

Приказка от 1001 нощ 

  Поэзия » Любовная
342 6 13

ПРИКАЗКА ОТ 1001 НОЩ

 

Такъв ще те обичам – до неделя

щом дойде вече времето разделно.

И топла още меката постеля

след стъпките ти глухо ще простене.

 

Защото е попила всяка ласка

и шепота ни между две цигари.

Спектакълът приключи – ръкопляскат

на режисьора с тъпия сценарий. 

 

Каква игра и сбъркано изкуство!

Героите докрай са уморени.

Тръгни си днес. Докато има чувства

и ти все още искрен си със мене.

 

Нататък всеки фалш ще ме убие.

И нека да я помня тъй красива

последната любов, която имах

и винаги ще бъде в мене жива.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??