Приказка за пораснали...
Разкошно дълъг пенюар
във цвят на мляко със кафе́...
Под него: само „жива жар“...
... И нищичко излишно... Не!...
Разсъмва се една мечта –
Вселената напира вън...
И всички тайни от нощта
сега изчезват като сън...
От нежна приказка в зори́
ти идваш тръпнеща от страст,
а във очите ти гори –
и „ставащото“ между нас...
А със последните звезди
и „онова“, което „грях“
наричат в миг ни потопи –
то в облак от вълшебен прах...
По-хубава и от мечта,
по-истинска от летен ден,
по-свежа и от утринта –
пристъпващ тръпнеща към мен...
И аз вървя, но обладан
от всичко дето предстои́ –
спонтанно се стремя натам,
към Звездните мъглявини...
И само в устните покой
във този „омагьосан миг“
намирам бързо, но и той
„извърта“ се с фамозен шик...
На прага ми стои́ Деня́т
и питат мислите сега:
– дали напред да продължат
когато стигнат до Брега!?...
А по Вселенният закон
отвън започва Нов живот:
със Слънце на космичен фон
и Време със безкраен ход...
Долавях всеки порив нов
на Новият живот у нас,
че бе „узряла за любов“
ти както в нива златен клас...
Внезапен вятър се изви́:
раздвижи въздуха едва –
огъна свежите треви
и всичко промени това...
Усещах как се гънеш... Как
извиваш се като лоза
и от петите мои чак
позната слабост запълзя...
Как въздуха бе оредял,
та дишах тежко от това,
навярно както пред финал:
поемайки си дъх едва...
Стихията на Любовта,
възможно е да не изтрай,
понеже даже Вечността –
оказва се, че има: Край...
... но от легендите: към мен
пристъпваш с ореол- мечти...
... Искри́ сам фосфорът зелен
във най-красивите очи...
02.11.2019.
© Коста Качев Все права защищены