4 апр. 2017 г., 00:24

Приказки с пожелаван край 

  Поэзия
914 2 9

Приказки аз искам да разказвам,
за принцеси и магьосници добри.
С думички вълшебни да омайвам
да рисувам в  детските души.


Днес ще ви припомня за вълшебства
срещани по приказни земи.
Случваха се, не с парични средства,
а с магии... бели и  добри.

Имаше магьосници, шамани,
феи, елфи, вещици с метли,
тролове, гоблини, великани,
даже спящи царски дъщери.

Имаше и котараци с чизми,
ледени кралици без сърца,
малки принцове с  каризма,
розичка избрали за съдба.

Тез герои приказно вълшебни,
чародействаха за нас в захлас,
бориха чудовища  враждебни,
злото побеждаваха без страх.

Учеха,  доброто надделява.
Вярваме ли, носим го в ръце.
Помним ли, животът  продължава,
чрез магията в детското сърце.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Малки приказчици в рими за герои най-любими »

11 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??