19 дек. 2021 г., 21:12

Приказна магия 

  Поэзия » Для детей
545 0 4

Мило, мъничко детенце!
Със сладко чипо носленце!
Ела до мене се гушни
и слушай приказки чудни!

 

За далечни, незнайни страни,
за джуджета, стоглави лами,
а може и някоя друга,
но  няма какво да се чудя!

 

Някъде далеч на Север,
в полярна и сияйна вечер
се роди детенце сладко, 
с дарба, що среща се рядко! 

 

То чуваше със сърцето 
желанията на детето, 
на възрастните по света
и сбъдваше всяка мечта! 

 

Отгледа го зимната фея, 
която магия му вля - 
за една нощ на земята
прелита сам бързо света. 

 

С чувала вълшебен, 
със костюма червен
и с пряг от елени, 
по друми вледени, 
шейната полита 
и търси комина, 
така всяка зима
при нас  да го има! 

 

Ти, детенце мило
не бъди унило!
Ти, очички затвори
и до мене си заспи!

 

Тук магията е с нас
и вълшебства в този час! 
Ти, очички затвори
и магия усети! 

 

Коледа е вече тук! 
Камбанен звънен  отзвук! 
Ти, очички затвори, 
чудни сънища твори! 
 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Зимни приказки за лека нощ »

15 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??