31 янв. 2009 г., 19:55

Принцеса... 

  Поэзия » Другая
887 0 1
Принцеса...


Като малка  мечтаех, да стана ''Принцеса''.
Представях си се в замъци...
А до мен принц с блестящи доспехи...
Исках бързо да порасна...
Да забравя детските си дни...
Исках в облаците да се нося...
Да летя на кон бял...

Детските мечти ме гонят и сега...
Пораснало момиче на света...
И ако знаех, че това ме чака...
Щях да искам да си остана дете...

Да си играя с кукли...
Вместо да очаквам предателство...
Да казвам ''мамо, обичам те''...
Вместо ''мамо, стига!''
Да ходя на панаир...
Вместо да присъствам по побоища...
Да искам съм вкъщи...
Вместо да обикалям, прегърнала нощта...
Да обичам...
Вместо да мразя...
Да се доверя...
Вместо да гледам със съмнение...
Да казвам ''ела''...
Вместо ''върви си''...

Аз исках да порасна...
И знаех, че някой ден ще поема по своя път...
Аз все още искам да върна времето...
Да давам... без да очаквам нищо в замяна...
Да гледам през розовите очила...
Но когато живота поднесе ти крак...
Падаш..и очилата ти се чупят...
Ти ще станеш, ясно е!...  Макар и след време на земята...
Но очилата ти са счупени...
И няма начин да си купиш нови...
От страх, от страх да не се чупят отново!...


Исках да порасна, да поема своя път...
Сега искам да се върна, да вярвам в своите мечти...
На кон бял да полетя...
Да летя в небесата...
Макар да знам, че все някой ден...
ще падна...







                                         Pink - Sober...<-- на тази песен го написах...

© Божидара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • докато го четях слушах точно същата песен!
    и да... жалко е, че нещата така се променят.. затова се опитай да запазиш детето в себе си
    П.П. Според мен, това което си написала, Боби, е по-скоро проза няма нищо лошо ако следващия път като избираш категория цъкнеш " проза" а не " поезия" не мисля, че произведенията ти ще загубят от чара си
    С обич
Предложения
: ??:??