6 авг. 2022 г., 07:56

Природна прищявка 

  Поэзия
183 0 3

 

Не ще подминат ме

и мен годините...

Ако от Господ ми е отредено,

и аз ще остарея -

като всеки друг...

Безсънните ми нощи,

радостите - мъките,

паденията и възходите -

печат ще сложат върху моето лице

и мойта плът.

Ръцете ми ще остареят,

и крачката ми,

няма да е същата.

Очите ми, ще помътнеят

и блясъка им ще угасва -

ще изчезва бавничко,

по малко, всеки ден.

И зная,

външно - няма да съм Аз...

ала душата ми -

ще си остане същата!

Такава ще съм,

както в онзи ден,

когато ми подаде цвете

и само с поглед, ми отне сърцето!

Ти в спомените си,

ме запази такава!

Останалото, нека кажем,

е нa природaта прищявка

- душите ни , макар и още млади,

да заключи в старо тяло! -

и това със сигурност,

ще да е някакъв урок!

Но, всеки знае - тръгнеш ли

по таз пътека,

че няма връщане назад!

Valentina Mitova

05/08/2022

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря Тони и Ина Калина❤❤
  • Младостта на душата да запазим. Останалото е вятър и мъгла.
  • "Старостта ни отива.
    С 50 грама водка.
    С осем шипа в гръбнака
    и със спортна походка...
    ... И стои кочияшът...
    И файтонът ни чака...
    Там по дългата улица
    на последната пряка.." Недялко Йорданов
    Старостта е природна прищявка с много нюанси
Предложения
: ??:??