ПРИСПИВНО
След сладка и дълга прозявка
природата в сън се унася...
Бряг и вълна след задявка
в приспивната песен пригласят...
Луната наднича на пръсти
свенливо зад облака прашен...
Забързани стъпки чевръсти
притихват в уюта домашен...
Часовникът ням укротява
стрелките във спящата пазва...
Денят и Нощта се сдобряват,
сънена вечер пролазва...
Заспиват върхари мъгливи
във ледена люлка сковани...
Сънят на пътеки трънливи
е милост за тежките рани...
В прегръдка дървета и птици
замират ведно с ветровете...
Светът е притворил зеници...
Мъки и болки – заспете!
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены