Обичат те чисто и неподправено, а са отхвърлени.
На тях с насмешка гледат като на странници.
Съдбата на романтиците това е - винаги захвърлени.
Момичетата избират - ето, лягат си с поредните безсрамници.
И ето, на романтиците отново им хвърлят прах в очите:
"Ще намерите вие подходящата за вас" , така празни надежди им подават.
А душите им за любов горят, и увиват се около сърцето бодлите.
Накрая мракът изпълва душата, и нещастниците на омразата се предават.
Обичат те чисто и неподправено, а са отхвърлени.
На тях с насмешка гледат като на странници.
Това е тяхната присъда - от отчаяние отнесени.
Да! Това е тяхната участ - вечни безсънници!
© Йосиф Асенов Все права защищены