Лъжичка лунен прах блести в кафето,
звездите захаросани мъфини.
Посядам с теб - виж ниско е небето,
да помълчим...И болката ще мине.
Говорихме - надълго и широко,
зад думи несъзнателно се крихме...
Крилете се разтварят, но след скока,
към слънцето, което преоткрихме.
Прости ми, че ръцете ми са хладни.
Вечерница съм и за теб сияя.
Ако простене вятър безотрадно,
Луната ще превърна в запетая.
И този свят, начисто ще препиша
и ето виж, не е голяма драма.
И дъгоцветна обичта ще диша,
приятели...Вселена...Болка няма!
© Надежда Ангелова Все права защищены