14 мая 2023 г., 13:41

Приятелство 

  Поэзия » Философская
419 7 22

 

Приятелю, годините минават,

а ние остаряхме, за беда,

изпитвайки съмнения и сладост,

докоснали се тайно до греха.

 

Натрупали от дните си умора,

нагърбени с товара им жесток,

оставаме си пак онези хора

от младостта, но с усвоен урок:

"че в този свят е преходен живота,

че има и начало, и... финал,

че с хъс понесъл кръста към Голгота,

човекът крачи пътя... сам избрал."

 

Как в него ще вървим... е много просто,

с отчаяно наведена глава

или приели си урока... съдбоносно,

със мъдрост ще бележим зрелостта.

 

Приятелю, годините минават...

но нека в тях открием радостта,

щом дните отредени въплъщават

приятелство, любов и доброта!

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »

5 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??