10 нояб. 2023 г., 09:49

Приютих се 

  Поэзия » Любовная
186 4 7

Приютих се в сърцето ти

тихо и нежно,

като влюбено птиче

намерило пристан,

като морска вълнá

разпиляна в морето,

като чиста сълза

притаена във ириса.

Като топла въздишка

след нощна милувка,

като нова надежда

докоснала изгрева,

като вятър бездомен

притихнал във ехото,

като вино червено

пропито във вените.

И макар да съм мълния -

дива и огнена,

приютих се смирено

в твоята есен.

 

© Дочка Г Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??