10 nov 2023, 9:49

Приютих се 

  Poesía » De amor
184 4 7

Приютих се в сърцето ти

тихо и нежно,

като влюбено птиче

намерило пристан,

като морска вълнá

разпиляна в морето,

като чиста сълза

притаена във ириса.

Като топла въздишка

след нощна милувка,

като нова надежда

докоснала изгрева,

като вятър бездомен

притихнал във ехото,

като вино червено

пропито във вените.

И макар да съм мълния -

дива и огнена,

приютих се смирено

в твоята есен.

 

© Дочка Г Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??