Далеч в планината,
под планини от гори.
Някъде долу в равнината,
сгушено едно селце стои.
Посипано с поля и много цветя.
В него живеят хора с
усмихнати и добри сърца.
Врабча наричат го те.
И там, в къщичка една,
са нашите любими баба и дядо,
на всички времена.
Те са пример за
внуци и деца.
Баба е лъчезарна
и силна жена.
А дядо е добродушен
към всяка душа.
В нужда на всекиго
подават ръка.
За съвети не чакат
молба.
Тези мили хора
са нашият живот,
нашата съдба.
И ние си ги обичаме
с цялата си човешка
топлина!
© Надя Донкова Все права защищены